031 341 324 Luka
prodaja@fis.si

Predstavitev EkoKaminov

Prednosti kaminov

 • brez dimnika, neprijetnega vonja ter brez dima
 • enostavna montaža
 • nimate skrbi za drva, saje, pepel in umazanijo
 • naravni ognjeni plameni
 • izboljšate kvaliteto in udobje vašega bivanja
  -  priložen gorilnik
  -  možnost nastavitve ognja
  -  postavite ga lahko v vse notranje prostore ali terase
 • postavitev ekokamina pri adaptacijah stanovanj ali hiš
 • predstavljajo možnost gretja prostora v prehodnih obdobjih
 • za romantično vzdušje v krogu svojih najdražjih ob prijetnem naravnem ognju porabite zelo malo časa
 • ekokamini so mobilni in jih lahko brez večjega napora in stroškov poljubno prestavljamo (tudi ob morebitni selitvi)
 • primerno za v razne gostinske lokale, kjer boste z naravnim ognjem in toplino razvajali vaše goste

 

Kamini na bioetanol so prava novost na trgu, kjer je čedalje več zanimanja in povpraševanja. Ogromno je primerov kjer so klasični kamini predragi, ni prostora ali možnosti za montažo, preveč dela in umazanije, potrebujete prostor za drva. Zato so kamini na bioetanol pravo revolucionarno odkritje, saj lahko naraven ogenj uporabljate povsod, tako na steni kot tudi na tleh, tudi v manjših stanovanjih, kjer ognjeni plameni poskrbijo za prijetno vzdušje in toploto. Kamini niso mišljeni kot primaren vir ogrevanja vaših prostorov, vendar pa oddajajo od 2-4 kW toplote.

En liter bioetanola vam nudi do 3 ure užitkov ob prijetnem naravnem ognju.

Ekokamini so vrhunsko izdelani in namenjeni vsem, še tako zahtevnim okusom, ki cenijo dovršene in izvirne dizajne. Tako so na razpolago talni, stenski, moderni in klasični modeli.  Po želji lahko izberemo set keramičnih drv, ki so odporna na ogenj in predstavljajo prefinjeno imitacijo naravnih drv. Vrhunska kvaliteta ogrevalnih vložkov in sestava kvalitetnega bioetanola predstavljata varno uporabo.

Pri gorenju bioetanola (baza etilnega alkohola) pride do popolnega izgorevanja, kjer se ne izločajo dim, morebitne druge škodlljive snovi ali neprijetni vonj, ampak se izloča samo ogljikov dioksid (CO2) in para, kar je zanemarljivo in človeku prijazno, saj lahko to primerjamo s količino izdihanega zraka ene osebe, zato po potrebi prostor prezračimo z odprtim oknom.

Vsi naši ekokamini so skrbno pregledani in testirani

Izdelani so  iz visokokvalitetnih in nevnetljivih materialov, tako da je možnost neustrezne uporabe skoraj nemogoča. Prostor za gorenje (zaprta posoda za gorivo) je odporen na toploto in je narejen iz kvalitetnega nerjavečega jekla, kjer se lahko ogenj poljubno uravnava (razen pri modelu Bahamas in mini ekokaminov). Vročina in ogenj se ne prenašata in preprečujeta kakršnokoli škodo, tako na kaminu kot okolici. V primerih, kjer je na ekokaminu steklo je le-to prilagojeno in namenjeno takšni uporabi ter dolgotrajni obstojnosti.

Na vrh